Zaphina´s Blogg

Nu har väntan börjat, väntan på nya små puppisar. Jag tror att det blir en väldigt bra kombination, Zaphina och Dixon. Trevliga, sociala, mysiga, lättlärda är några ord som jag tror kommmer känneteckna dessa småttingar. Vad det gäller det mentala så tror jag det kommer bli toppenvalpar. Tror också att de kommer vara väldigt rastypiska.

På vår klubb, Hallsbergs BK, har vi varje år något vi kallar Nyårcupen. Den består av två lydnadstävlingar i startklassen. Man lägger ihop poängen från båda tävlingarna och den som har högst sammanlagda summa vinner cupen. I år, 2018 blev det Zaphina och jag som vann av totalt 44 starter. Jag jättestolt över min fina och duktiga Zaphina. Vår totala summa blev 355,5 poäng.
Nu har alla fyra valparna öppnat sina ögon.
De växer fort de små liven. Ökat från ca 200 gram till nästan 400 gram på en vecka. Inte dåligt! Bra start i livet!
Här ligger fina Zaphina med sina valpar. En hane och tre tikar. Zaphina så duktig med dem trots att det är första gången hon har valpar.
Här ligger de fyra valparna i sin valphagen. Här endast några timmar gamla.
Här har Zaphina 2 veckor kvar av dräktigheten. Börja bli riktigt rund och go.
Chottans Cotton Alice "Zaphina" reg.nr SE30472/2014
Här blir Zaphina BIM. BIR blev Jane's Alfa Adrian Key Keeper "Key ".

Vi har i år varit på några utställningar. På två av dem gick det väldigt bra. Det var i Köping och i Askersund. I Köping dömde Salas  Melero Carlos  och i Askersund var det Wera Hübenthal.  Båda gångerna får Chottans Cotton Alice  "Zaphina" Exellet med CK samt Cert och CACIB med jättefina kritiker.  Fö blev hon BIM båda gångerna. Så glad och stolt över min lilla stjärna. 

Chottan´s Cotton Alice "Zaphina". Här är hon 4 och 1/2 månad.

2015

6/6 var vi till Norrköping på utställning. Där fick hon Exellent med jättefin kritik.

18/7 var vi till Köping på utställning och där fick hon Exellent med CK. Där tilltalade hennes huvud särskilt domaren, med ommentaren; very nice head.

Vi har också startat i rallylydnad och där har hon tre godkända rundor i både nybörjarklassen och fortsättningsklassen. Där med titlarna RLD N och RLD F.

Zaphina har också gjort MH, mentalbeskrivning hund. Där fick hon jättefint resultat med etta på skott, vilket innebär att hon är helt skottfast. 

Här kommer lite information om min vita tik som heter Chottan´s Cotton Alice, kallas "Zaphina" med reg.nr: SE 30472/2014 född 2014-04-10.

Hon har varit på tre inofficiella utställningar hit in tills. Har fått väldigt bra kritik med hederspris, HP på alla. På den sista utställningen kom hon 3:a i gruppen av ett antal valpar.

Återkommer med mera resultat senare.

Det är en trevlig, social, orädd och mysig hund, som gärna sitter och myser i knät.

 

8/1-15

Hejsan!

 

Nu i helgen som varit har jag varit till My Dog-utställningen i Göteborg. Hade några jättetreliga dagar tillsammns med min vännina Mona Malm samt alla andra som man täffar på utställningar. Ställde Zaphina på tisdagen den 6/1-15. Hon gick som valp så den utställningen var inofficiell, men hon fick en jättefin kritik som följer:

Straxt 9 månader. Utmärkt typ, får inte växa mer. Välskuret huvud med bra detaljer och uttryck. Kunde vara något kortare i ryggen. Utmärkt bakställ med väl ansatt svans. Sträv päls.

                                        Bästa valp!

Placering 1 med HP och BIR-valp.

 

 

 

 

Zaphina BIR-valp på My Dog-utställningen 6/1-15

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...

Familjen Spiris | Svar 03.03.2017 17.32

Åh, så söta! Skönt att allt gick bra.

Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

05.12 | 11:03

Hej, vi är väldigt intresserade av att komma och besöka er och skulle gärna stå i kö för vårens valpkull 2018. Bästa hlsn /Mia 0703294926

...
01.12 | 10:56

Ja, den är så mysig. Alltid lika spännande vad som gömmer sig där inne. Hon bäddar, men för övrigt lugn som vanligt. Blir en helg i väntans tider.😋

...
01.12 | 10:49

Härlig mage! Vi väntar med spänning!

...
21.11 | 18:30

Hejsan Thomas!
Här är allt bara bra. Går ju i väntans tider. Alltid så spännande. Vad synd att ni inte är intresserade längre. Jag önskar er allt gott framöver.

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS