VÄLKOMMEN TILL BÄCKATORPSSKÄGGETS KENNEL
Jag med valpar
  

 

Här är jag tillsammans med Zaphina på Ulriksdals slott augusti 2014
Presentation om mig

Hejsan!
Jag som har Bäckatorpsskäggets kennel heter Christina Carlestav och bor med mina hundar i Hallsberg. Här har vi närhet till naturen. Underbara promenadvägar både i skogen och i ytterområdena av samhället. Jag har uppfödning i hemmiljö och i liten skala. Om tiden räcker till så har jag en  valp/kennelträff en tid efter leverans så alla får en återträff.

Jag har haft kennel sedan år 2002.  Mina hundar är av rasen dvärgschnauzerr, svart, svart/silver, vita och peppar/salt. Dvs alla fyra färger som rasen finns i. 

Målet med min uppfödning är att få  friska, sunda, trevliga, familjekära och rastypiska hundar.

Jag följer både SKK´s och rasklubbens, dvs dvärgschnauzerringens, rekommendationer inför val av avelsdjur, parning, dräktighet, valpning, handhavandet av valparna medans de bor här, samt försäljning av valparna.

När valpen flyttar här ifrån får de/ni med ett valpbesiktningsprotokoll från veterinär (som inte får vara äldre än 1 vecka, de är vaccinerade och shippade,) SKK´s köpeavtal, broschyren "Välkommen valp", skötselråd, foder av den sort de ätit här,  häftet "På det här sättet gör du din trimmare glad", en liten "snuttefilt"  samt en leksak och ullkammar. 

Naturligtvis är mina valpar Dolda Fel-försäkrade i Folksam  i 3 år i samband med leveransen.

Till valpköpare ställer jag upp på allehanda frågor som ni har. Det är bara att ringa, ingen fråga är för dum att ställas, jag svara så gott jag kan annars återkommer jag med svar när jag har kollat upp frågan. Till er ställer jag upp dygnet runt.

Mitt djurintersse har jag haft i hela mitt liv. Mina föräldrar hade bondgård då jag föddes och jag har äver tillbringat många somrar på landet med djur sedan vi flyttade från bondgården.

Min första hund skaffade jag mig när jag var 16 år. Det var en shetland sheepdog. Han hette Teddy. Han blev 17 år gammal. 1977 skaffade jag mig en Riesenschnauzer som fick namnet Lina. Därefter blev det  min första dvärgschnauzer, Jazmine som sedan följts av flera dvärgschnauzrar och ett par schnauzrar, som dock inte bor hos mig längre p g a olika omständigheter. Nu har jag fyra dvärgschnauzrar i min kennel.

År 2002 hade jag min första kull valpar och då förstärktes mitt intresse för uppfödning. Jag har uppfödning i liten skala. De första veckorna bor valparna och tiken i mitt sovrum. Därefter flyttar de ut i köket/allrummet så de är med mig hela tiden. Mottot och min strävan med min uppfödning är att få fram friska, sunda, trygga och sociala hundar som fungerar i vardagen, och även eventuellt på tävlingbanan och som gillar att arbeta och umgås med sin/sina ägare.

Jag är aktiv som hundinstruktör i Hallsbergs brukshundklubb. Är utbildad inom SBK som allmänlydnadsinstruktör, valpinstruktör, agilityinstruktör både A1 och A2. Dessutom aktiv inom den nya hundsporten rallylydnad där jag är utbildad instruktör och domare.
Har även haft en rallylydnadsinstruktörsutbildning.
Jag har också gått Sv. kennelklubbens uppfödarutbildning, 6 delar; anatomi, foder, genetik/avel, parning/valpning, beteénde och juridik. Dessutom en hel del olika föreläsningar för att hålla mig uppdaterad inom hundvärlden. 

Medlem i SKK, SBK, och SSPK som står för schnauzer och pinscherklubben samt i Dvärgschnauzerringen.

Är/blir du intresserad av raserna och vill veta mer, eller komma och träffa hundarna, får du gärna höra av dig till mig
Christina Carlestav, Hallsberg
070-211 51 94
eller via mail:
ch.carlestav@yahoo.se

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...

Maria Yngwe | Svar 09.05.2019 19:00

Hej Christina! Jag hälsar på din sida ibland. Jag är så nyfiken på hur det går för dig och alla valpar. Har du köpare till alla i Zoolo och Zindys kullar? Kram

Christina 10.05.2019 10:07

Zoolo gick tomme, och Zindy ska ha sina valpar nästa vecka. Tror på 4-5 st och då har jag köpare till alla.
Kram

Catarina Andren | Svar 29.04.2018 10:46

Hej. Jag och min sambo funderar på att skaffa hund och har fastnat för de charmiga schnauzrarna. Vad kostar en valp? Mvh Catarina Andrén

Christina 29.04.2018 13:59

De flesta uppfödarna ligger på ett pris av 15-16000:-

Ossian | Svar 27.05.2017 18:29

Heeeeeej!
Det är Ossian som köpte Linny

Christina 28.05.2017 08:39

Hejsan Ossian!
Vad roligt att du titta in på min hemsida. Vilken fin bild jag fick på er som familj med lilla Linny.🐕😊🐾

Kristina (Kicki) Gidefeldt | Svar 19.10.2011 21:52

Hej. Vi är en svensk/norsk familj som drömmer om en Schnauzer, men som ännu inte har vågat ta steget. Vi vill gärna veta mer om schauzern! Vi bor i Norge

Christina Bäckatorpsskaggets kennel 20.10.2011 00:37

Hör gärna av er på telefon 0582-52085 eller 070-2115194 så får vi pratas vid mera.

Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

21.09 | 21:32

Hejsan
Svart-silvervalparna är alla tingade. Hur det är ned de vita ett jag inte än, då jag inte vet hur många det blir. Ring mig vid intresse,. Mvh Christina

...
21.09 | 21:21

Är intresserad av en tik bor i Blekinge och har vana av dvärgschnauzern sedan många år. Tacksam för att svar och återkoppling. M.v.h. Marianne

...
23.04 | 13:51

Hejsan
Du får gärna ringa mig 070-211 51 94 då jag bara kan svara helt kort här.
Hälsningar Christina

...
23.04 | 13:05

Hej!
Jag som många andra söker dvärgschnauzer valp svart/silver.
Vi miste vår älskade Chilli tidigare har kvar Currie snart 4 år.
Vi är båda hemma på heltid.

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS